Champaign.

Efter en lång vecka och med stor längtan att se Jayce igen, åkte jag till Champaign i fredags eftermiddag. The L downtown, en promenad till Union Station och tåget i drygt 2 timmar sen var jag där:) Han hämtatde mig på stationen vid 7pm tiden, sen åkte vi hem och tog en öl med Mark och Dave, killarna han delar lagenhet med. (pappa, lägg märket till namnen. Historia upprepar sig..) Mark kanner jag sedan innan och Dave var trevlig han med. Mark hade målat massa nya tavlor som vi diskuterade, mycket intressant. Sen gick jag o Jayce ut o käkade middag, innan vi mötte upp med några av hans vänner på en bar i närheten där vi tog en öl och umgicks lite.
Lördagen var lugn och skön. Vi var och handlade massa mat o grejjer, hämtade biljetter till en consert vi ska se i Chicago nästa helg nar han kommer hit och hälsar på. Vi var ute o promenerade lite och till och med pluggade lite på ingengörsstudenternas bibliotek. Jayce löste svåra matematiska problem som jag jag nästan mådde lite illa av att bara titta på.. haha.. och jag ritade på mitt psykologiska självporträtt, och läste lite sociologi. Efter en mkt god middag ute även lördagkväll gick vi till en annan bar med andra kompisar. Haha.. det var typ bara vårt gäng och och masssssa asiater.
Innan jag åkte hem på söndag eftermiddag var vi bara hemma och tog det lugnt,  Jayce gjorde supergoda mackor som vi åt och vi gick en liten runda i det underbart soliga vädret. Man får ju passa på när det inte är - 20 C.

Idag har varit en bra dag. Jag älskar mina konstklasser och börjar förstå hur viktig den delen ar för mig, att bli utmanad konstnärligt.

Nu ska jag gå och äta med Hilary. Ikväll är det fika hos J.O som galler !

Hörs snart!

- soph

Brrr, It's COLD Here !

image16
Down town Chicago. So happy to be here!

Igår var den absoult kallaste dagen jag någonsin upplevt! Bestämd mig för att sova in i lördgas, så jag skippade att ställa klockan. Vaknade vid 9.30 tiden, slängde på mig kläderna och tog The L ner till Chicago down town, vilket tar ca 20 min. Där mötte jag upp med Wille o Tommy. Tommy var tyvärr tvungen att åka tillbax hem efter en liten stund eftersom han skulle på ngt möte. Jag o Wille shoppade, käkade mexikanskt och gick runt massa i Chicago hela dagen. Vi hade verkligen en toppendag! Kanner dock fortfarande kylan i ansiktet. Det var den absolut råaste vind jag någonsin kännt.  -5F, vilket är ca -18, om inte mer, plus enorm vind. På kvällen nar jag tvättade ansiktet och smorde in mig med kräm sved det ngt otroligt, och fortfarande nu kanner jag mig helt stram. Fast det är värt det! Kvällen avslutades i vår cafeteria Java i Burgh Hall, med Alex, Amanda, Wille, varm äpple cider och kortspel. Sen somnade jag otroligt gott vid 2.30 tiden efter att ha pratat med Kelly i en dryg timme.

     

1. Marina Towers
2. By the Chicago River
3. The Trump Tower growing
4. Part of the Chicago River
5. Told you it was COLD!!
6. Close to the crossing of Michigan Ave and Chicago Ave. On our way to Water Tower Place (for shopping). 
     See the John Hancock?


I dag började vi med brunch kl 11.30, mmm.. gott! Efter det kollade jag, Kari, Lindsey och Beth film: Remember the Titans

Just det, i fredags hade Rob och killarna han bor med fest i sitt hus. Sjukt mkt folk! Men det var kul att traffa massa människor och fa dansa av sig lite :) Tyvärr har jag inte sett Greta speciellt mkt eftersom vi båda har haft massor att göra, och denna helgen ar hon med sin pojkvan Karl och hans familj i Wisconsin. Men vi ska planera in ngt i veckan.

                                                              

1. Lindsey, Beth and me
2. Kari, Lindsay, Beth, Brittaney and me
3. Kari, me, and Brittaney dancing at Rob's

image25
Christine, J.O, me, Kaj and Erik at Rob's

Nu ska jag börja på mitt "drawing project: psychological self portrait," vilket jag ska lägga ner 10 timmar på, utanför lektionstid. Ska bli kul och spännande att se hur det blir.

Ha det fint, och glöm inte komentera och maila mig!

I'm loving it !

image7
Hilda, jag, Sara, Sanna, Wille, Alex och Tommy framfor The Bean, down town Chicago.

Behover jag forklara lyckan i denna bild? Akta gladjehopp :)
I lordags var klassen nere i down town Chicago med Hans, var larare vi hade i Jonkoping.  Manga kanslor som rusade inom mig nar vi satt pa The L (brown-line) pa vag ner till Chicago. Sa manga minnen och sa manga tankar pa bade nuet och framtiden.

Vi hade tur med vadret, for aven om det var kallt sken solen pa oss. Vi promenerade hela dagen, kollade in massa kanska byggnader och konstverk som jag sett 100 ggr redan och sa shoppade vi lite. Nar Hans o klassen akte hem vid 16 tiden, stannade jag, Tommy o Wille kvar och gick lite till. Som en bra avslutning pa dagen gick vi till Giordano's o kakade Chicago style pizza.. yum! Eftersom jag har aldern inne kunde jag unna mig en Goos Island med, vilket ar en Chicago-bryggd ol.

I sondags kom Kelly tillbax fran sin resa i New Orleans, sa nu har jag min roommate igen :) Kanns jattebra att vara pa skolan och det kanns som vi har varit har langre an 4 dagar. Idag borjade mina kurser. Kl 8.00-10.20 ar det "drawing" pa schemat, sedan lunch nar jag vill mellan 11-13, och kl 13.00- 15.20 har jag "3 Dementional design". Bada klasserna verkar jatte intressanta och jag tror jag kommer lara mig en hel del. Bada lararna verkar bra.
Nar jag var klar for dagen motte jag nagra av de svenska tjejerna for att trana pa Hellwig, som ar ett nybyggt gym pa skolan. Det ar enormt stort och otroligt fint! Massa maskiner, basket-, fotbolls- och baseball fileds.. och loparbana runt hela salen. Helt otroligt! Det basta ar att vi far trana hur mkt vi vill, gratis. Sa det kanns jatteskont att komma igang med traningen igen.
       

1. Welcome to Chicago.
2. Alex och jag utanfor Burgh Hall, byggnaden dar vissa av oss bor.
3. En bit av campus.
4. Michigan Ave.
5. Usa's, Illinoi's och Chicago's flaggor
6. Jag o Tommy pa The L pa vag hem fran down town. Uppmarksamma att Tommy's tuggummi matchar mina grona farger.. haha!

Jag lovar att lagga upp fler bilder och skriva lite oftare nar jag har fixat en adaptor till min datorsladd. Den jag hade med mig fungerar namligen till allt annat forutom just min dator.. suck.

Jayce ar hemma fran Colorado igen och klarade sig fint utan att trilla, sa inga skador skedda denna gangen. Forhoppningsvis kommer han hit och halsar pa till helgen :)

Jag hoppas att allt ar bra med er alla hemma och att ni inte saknar mig allt for mkt ;)
Om jag inte skriver till er personligen pa ett tag, sa ar det inte for att jag har glomt er utan darfor att det ar fullt upp! Ni ska veta att ni ar i mina tankar.

Pappa, jag tanker ofta pa dig och din tid har.

Ha det bra sa forsoker jag uppdatera snart igen.
soph.

My first week

Precis som jag forvantade mig att det skulle vara att komma tillbaka, fast annu battre...

Resan gick jattebra med alla byten, kontroller och allt annat man maste ga igenom innan man antligen ar framme.
Klockan 19.00 - 7pm hamtade Jayce mig pa flygplatsen. Var underbart att se honom igen, sitta dar i bilen och vara pa vag mot Elmhurst. Battre borjan an sa hade jag inte kunnat fa.
Korde hem, satt o pratade med Deb ett bra tag tills hon gick o lade sig. Jag o Jayce kunde inte sluta snacka, men vid 2 pa morgonen kunde jag inte halla ogonen oppna langre och visste kanppt vad jag sa langre. Da hade jag varit uppe sedan 6 morgonen innan, svensk tid (7timmar som skiljer), you do the math...

Jayce har bjudit ut mig pa massa luncher/middagar, vi har umgats med hans vanner, varit ute pa olika barer nagra kvallar och umgats en del med Andrew (Jayce's bror) och hans nya flickvan Linda som ar jattego.
I mandags akte jayce till Colorado for snowboarding med nagra vanner. Saknar honom redan. Men det har gett mig Deb tid sjalva, vilket med har varit kanon. Vi akte till Oak Brook mall for lunch o shopping, varit ute med Andrew, Linda och Dug, spelat biljard pa The Mad Tapper, halsat pa hennes pappa som nyligen flyttat till alderdomshem och bara suttit och snackat en massssa.

Ikvall ska vi ut o ata en bit med Jill, en av Deb's vanner och kanske ga pa bio efter. Forhoppningsvis ska jag ha hunnit klippa mig innan dess. Det ar fullrulle hela tiden och klipptid ar det sista jag funderat over.
Vadret vaxlar. Nar jag kom hit var det lite sno pa marken, men det var borta nar jag vaknade morgonen efter. Sedan dess har det varit ratt mildt och soligt.

Imorgon kommer resten av svenskarna over, sa jag, Beth, Kari och nagra av de andra amerikanerna ska mota dem pa O'Hare vid 12.30 tiden. Kanns ratt overkligt att vi ska ses sa snart igen och inte i Jonkoping denna gangen.. Ska bli otroligt spannande att se skolan och traffa alla andra studenter. Jag kan inte forsta att jag faktiskt ar har nu.
Det ar underbart och jag njuter!


Chicago, Here I Come...

Inte många timmar kvar innan jag åter igen beger mig till det stora landet i väst. Jag kan inte tro att det äntligen händer, min dröm sedan så många år tillbaka (typ 5-6 års ålder) ska äntligen bli verklighet! Från skillnad till alla andra gånger jag besökt nära o kära i Chicago, ska jag nu få min egen adress, börja plugga och skapa min alldeles egna vardag i min favorit stad.
Första veckan bor jag med Jayce o Deb, umgås, har kul och njuter. Fredagen den 10e åker jag, Kari och Beth och möter resten av svenskarna på O'Hare. Ska bli superkul att ses igen :) Spännande att flytta in på skolan, träffa alla andra elever, gå runt i Chi-town och bara försöka förstå att det är verklighet... Den 14e börjar allvaret med allt studerande.

image4

Kommer klart att sakna vänner o familj hemma, men ni är med mig i tankarna och jag vet att jag är med er.

Jag kommer uppdatera min blogg lite då o då med både text och bild så ni kan se vad jag är med om. Var förstående om det går lite segt i början, för jag kommer ha massor för mig och bloggen lärinte bli det första jag tänker på. Men lovar att försöka göra det till en vana att skriva lite då och då när jag kommit in i rutinerna :)

Håll tummarna för mig och maila mig gärna och berätta hur ni med har det.

Massa kärlek ~ Soph

   Tack Jenny för gudningen av bloggen :)


RSS 2.0