Spring break !

image50
Me and Chris at the NorthParks- Viking's basketball game


Längesedan jag var så här trött! Veckan nu innan vårlovet har varit otroligt stressig, speciellt eftersom jag har haft en hel del att arbeta ikapp med efter min sjukdom. Men alla prov är tagna, projecten är inlämnade och vissa kurser avslutade. Drawing och 3D design är jag klar med, vilket betyder att jag börjar med Painting när jag kommer tillbaka efter lovet. Det ska bli superkul! Kommer ha Kelly VaderBrug som lärare som jag haft i drawing denna terminen. Så det kommer säkert bli lyckat!

Efter att ha slitit hårt nu ett tag och eftersom jag, Hil, Chris och Sara inte kommer ses på en vecka så tyckte vi att det skulle sitta fint med lite firande. Så vi köpte massa nachos, ost, salsa, och lite gott att dricka och snackade och lyssna på bra musik och dansa. Vid 23 tiden stack vi vidare till en fest som några av Hil's gamla kompisar hade.
Spelade beer pong och hade kul! Av någon anledning kom jag på den otroligt smarta idéen att inte behöva sova och bara fortsätta ha kul tills kl 8 när vårförsta klass började. Och av någon anledning tyckte alla att det lät jättebra, så så blev det. Måste erkänna att vi somnade de sista 30 minuterna innan vi skulle gå o käka frukost. Idag har jag sovit knappt 2 timmar, så jag är sjukt trött nu.. men jag har ju hela lovet att vila upp mig.

Imorgon åker jag ut till Deb i Emhurst där jag stannar tills på onsdag då jag åker vidare till Jayce i Champaign. Stannar där tills på fredag eller lördag då vi åker tillbaka hem till Elmhurst tillsammans med Jayce's kompis Mark.
Undertiden Jayce är i skolan på torsdag skall jag besöka en annan skola som jag hoppas att bli antagen till efter sommaren. Som de flesta av er vet har jag varit inne på att plugga psykologi ett bra tag, men sedan jag kommit hit, haft mina konstklasser och lärt känna mig själv på ett annat sätt, har jag kommit fram till det är konst jag vill hålla på med, på ett eller annat vis. Skolan jag hittat verkar ha ett bra konst/design program och ett bra graphic design program, så det hade varit såå underbart ifall detta fungerar.

Det ska bli underbart att få tid att umgås med Jayce nu ett tag. Egentligen planerade vi att åka till Mexico tillsammans på lovet, men eftersom hans lov är veckan efter mitt så fungerade det inte riktigt som vi tänkt oss. Men nu kommer vi kunna ses i två veckor istället, så det är ju bra:) Vi har inte haft tid att bara vara tillsammans och snacka på ett bra tag nu. De senaste gångerna har det varit så mkt annat. Två veckor sedan dog hans farfar och nån kväll får vi reda på att även hans morfar gått bort. Så det har varit fullt upp med begravningar och saker som ska ordnas och såklart det emotionella. Även om de var gamla, hade levt ett långt och lyckligt liv och vi alla hade på känn att det skulle hända, så är det aldrig lätt när det väl inträffar.
Begravningen var fin och både Andrew och Deb höll två otroligt rörande tal. Jayce's och min uppgift under begravningen var att gå fram med vinet och oblaten, och trots stämningen hittade folk lite humor i hur deb planerat det och att det var eftersom hon ville se mig och jayce "walk down the aisle together". Och det var ju precis var Ed, jayce's morfar sa till mig i somras, att han ville se. Så han log nog lite extra han med ;)

Gissa vad som händer söndagen den 16e?? Rebecca kommer hit ! :) Åh, jag kommer känns sån otrolig lycka! Hon har aldrig varit i Chicago, men alltid härt så mkt om det från mig, och nu ska vi uppleva det tillsammans i en vecka. Det ska bli så kul att presentera fam Locke och rebecca för varandra, för de har fått höra mkt om varandra.
Så fantastiskt att bara kunna sitta och snacka och masssa olika saker tillsammans, vi ses ju tyvärr inte allt för ofta nuför tiden, även om vi alltid kommer vara som systrar för varandra.

Jag har alltså 2 kanon-veckor framför mig!

Jag mår så otroligt bra här och på något vis känns det som att jag har lyckan på min sida och allt kommer att bli jättebra! Även om tankar om framtiden inte är speciellt lätt för mig att hantera och jag tvingas erkänna att det ibland faktiskt "scare the crap out of me".
Jag tänker ofta på er där hemma och önskar att jag bara för en dag eller två skulle kunna sitta i mitt vardagsrum och prata med mamma och pappa, smuttande på våra glas vin medans vi njuter av dofterna från köket i väntan på middagen som vi vet kommer bli helt underbar eftersom pappa lagat den. ( bara för det har jag inte glömt dina maträtter mamma :).. )
Jag saknar promenader i vackra Helsingborg med goda vänner och diskussioner över en flaska vin, eller två ;) Jag saknar min familj och vänner. Jag saknar min mormor och morfar, mycket.
But I guess you just can't have it all, huh..

Nu ska jag fixa det sista, så jag är färdigpackad imorgonbitti. Jag är redo för en veckas lov, pratstunder med Deb om allt mellan himel, jord och allt runtomkring. Jag är redo för tågresor, musik, barrundor, jayce's vänner som nu även är mina, sömn, ritande, Buddy, Mango och Mia, biljard, film och massssa kärlek!

Hoppas allt är väl med er alla och att ni har en avslappnande eller festlig helg:)

Kärlek~
Soph

  
A beautiful day with Hil downtown, visiting the Art Institute and  the ice sculptures in Milenium Park.

RSS 2.0