a Little Piece of Heaven.

image115
Chicago - a Little Piece of Heaven.



Told you so...

locks of love.

Klipp klipp, så var det av igen. Denna gång var mitt hår ännu längre än när jag o Jenny för ca två år sedan tog det stora steget för första gången. Deb kom o hämtade mig i tisdags och så körde vi ner till Aveda- Chicago Institute och kapade av en bit var och slingade lite. Vet att jag kommer sakna det emellanåt, för det tar ett bra tag innan det växer ut igen.. Men det är skönt att ha det kort och jag älskar min lilla mini-totte! :) Mitt hår var långt nog så att jag kunde donera det till Locks of Love, en organisation som gör peruker för cancersjuka. Så skulle jag sakna mitt hår extra mycket någon dag, blir allt lättare när jag vet att någon annan uppskattar det ännu mer än jag skulle gjort!

image112

   

love ~ peace,
- soph


to escape from reality for a while

image93
my first onw in drawing class.. psychological self portrait

Jag har alltid gillar att rita, måla, klippa o klistra, skulptera och sånt, men sedan jag kom hit och börjat mina konstklasser har jag förstått hur viktigt det är för mig. Precis som att träningen på gymmet påverkar mig possitivt både fysiskt och psykiskt och är något jag har svårt att avstå en dag, så är även ritningen och målningen något jag behöver i vardagen. Att rymma upp till studion, bort från verkligheten, alla tankar och beslut som måste göras, och bara koppla bort allt för en stund. Koncentrera sig på former, färger, djup och ljus och "bara vara".

    

1. part of my psychological self portrait. pencil.
2. still life (rubber duck, toy boat and barbie doll) made into a fantasy drawing. pencil, charcoal, crayons, ink
3. foot sculpture, charcoal, eraser
4. hand sculpture, charcoal eraser
5. human size skeleton, india ink - 30 sec drawing

image101
brushes, paint and organized chaos


    
my black and white self portrait step by step..

image107


Ha en solig, rolig färgsprakande helg!
På återseende, Soph
peace.


I Am a Dream Catcher

image59
Becca and I in Millenium Park

Det har varit full rulle de senaste veckorna. Först hade jag vårlov en vecka och var i Elmhurst och Champaign. På fredagen av mitt lov, alltså veckan innan Jayce's lov,åkte vi hem från Champaign tillsammans och spenderade helgen i Elmhurst. Skönt för Jayce att äntligen få en paus i allt studerande. Vet ingen som kämpar så hårt som vad han gör. Men det lönar sig, när det leder till att han får olika scholarships och personer som sponsrar honom privat.

Söndagen den 16e hände det äntligen! Det som vi så länge planerat, i princip sedan 13 års ålder... Rebecca kom o hälsade på en vecka! En underbar och nästan overklig känsla att sitta där i bilen ihop med Jayce, Pink Floyd som bakgrundsmusik och en otrolig spänning att äntligen få se Rebecca och att presentera henne o Jayce för varandra!
Det blev verkligen toppen! Rebecca gillade familjen Locke och de gillade henne :) Äntligen har jag fått dela med mig av det underbara jag knappt har kunnat förklara. En av mina absolut bästa vänner har fått träffa "honom", och han fick äntligen träffa en av "mina bästa" som jag delar en lång historia med.
Att jag och Rebecca fick lite privat til tillsammans var oxå mycket viktigt för mig. Att kunna snacka om allt möjligt, både minnen, nutid och framtid. Vi spenderade en hel del av vår tid downtown Chicago, där vi shoppade, käkade, drack, gick massor, och luktade på parfymer :)

     
1. on the L on our way down town
2. getting closer to down town
3. By the bean
4. Passing the Chicago River on the L
5. By the Chi-river after dinner one night

    

1. sowy day DT
2. awe.. cold becca
3. coffee break at Starbucks
4. fun in the snow
5. snowy art lion : )

En av dagarna åt vi en otrolig lunch i JohnHancock Building på 95e våningen. Ända sedan jag åt där i sommras med mina föräldrar, Deb och Jayce visste jag att jag ville dit minst en gång till, och det var extra speciellt att kunna dela det med Becca. En av de bästa utsikterna man kan få över Chicago! Vi käkade även Chicago style pizza på Giordano's och drack massa goda tropiska drinkar på RainForest Cafe mitt ibland elefanter, apor, ormar och andra djur.. haha!

    
1. Lunch at the 95th floor 
2. amazing view over Navy Pier from the John Hancock building
3. making one of our dreams come true- looking out over Chicago together
4. me

 I Elmhurst var vi ute och festade med vänner, käkade god hemlagad mat, gick ut på en fin restaurang och firade Jayce's internship som han fått för sommaren (vilket för övrigt är en superbra chans för honom, och jag är jätte stolt!), kollade en del filmer, men även bara hängde och snackade massa.
Veckan var mer än jag kunnat önska för, och det ska bli super att åka till N.Y i sommar och hälsa på Rebecca.

     
1. becca setting up the beer pong table
2. Becca and Joe- one team
3. Jayce focusing
4. Jayce and I- one team- The Team!
5. having fun

   
1. night out w. becca, byrd and jayce
2. Byrd ready for a "car bomb". Guiness and a shot of bailys
3. yum
4. they love it

Nu är jag tillbaka på NPU igen och det känns tomt utan alla i E-hurst. Jag har börjat målning och änsålänge älskar jag det. Men det är faktiskt lite mer utmaning än jag väntat mig, vilket gör det hela mer intressant. Tills nästa onsdag ska vi ha målat ett svartvitt självporträtt och under lektionstid målar vi still-life, med en universiell betydelse.
image91
i love it!

När jag inte har lektioner letar jag utbildningar på heltid. Jag letar skolor överallt för att skapa så många möjligheter jag kan. Det är otroligt stressigt och emotionellt ansträngande och ibland måste jag och andra påminna mig om att jag inte ska glömma andas. Men det är bara att ta ett steg i taget och hoppas på att allt fixar sig på bästa vis. Vissa saker vet jag att jag inte kan vara utan.

image90
One team -The Team

På återseende..
peace and love, soph :)


RSS 2.0