back on track..

image46



Ledsen att jag inte uppdaterat er på ett tag, men som de flesta av er vet har jag varit upptagen med besök på akuten, ligga sjuk i sängen och ännu fler läkarbesök.. Men jag är på benen igen och det känns underbart!
Om ca 10 min åker jag o Hilary downtown. Vi ska till the Art Institute och förhoppningsvis hinner vi även med The Shedd Aquarium. Vädret är underbart, solen skiner och vi är båda redo för att lämna campus för en dag :)
I kväll är det reunion för college linjen, vi har blivit hembjudna till Karl's (gretas pojkvän) familj på middag, alla 32 st av oss. Så det blir kul!
Men nu sticker vi ner istan. Skriver mer snart, ville bara göra er medvetna om att jag fortfarande lever, trots allt !

Detta kommer bli en underbar dag, det känner jag på mig! :)

LOVE~ Soph

träning, skratt och massa snö.

image40
Sara and I loving the weather!


Förra söndagskväll var lite seg.. Jayce åkte tillbaka till Champaign och det är alltid jobbigt för oss att säga "hej så länge, ses snart".. För även om vi vet att det "bara" är 2-3 veckor tills nästa gång vi ses så känns det som en evighet. Men det är inget jag ska klaga över, för det är fortfarande helt underbart och så mkt bättre än att ha Atlanten mellan oss. Men trots allt blir jag ändå lite nere när vi skiljs åt och kände inte för att hänga med alla andra som kollade Super Bowl matchen. Men kvällen slutade jättebra. Hilary och jag gick och handlade, var onyttiga och gick ut och åt en god burgare med pommes, och senare avslutade kvällen med en film.

Denna veckan har varit jättebra! Jag känner det i magmusklerna. Dels från alla skratt, dels från mina träningspass! Jag har kommit igång ordentligt med träningen nu och tränar 5-6 ggr i veckan på NPU's egna gym Helwig, vilket ligger ca 2 min bort, om ens det. Jag älskar det! Känns superbra både fysiskt och psykist.

Skolan går bra fortfarande. Jag har två prov kommande vecka, i "personal health" och "intro to bible", så det blir lite pluggande denna helgen. Fick betyg på min första 3D design uppgift, vilket blev ett A. Känner på mig att jag kommer få ett A+ på mitt andra. Utvecklas i drawing-klassen hela tiden och utökar min användning av olika verktyg och tekniker. Sist jag o Hilary gick upp i studion för att arbeta lite bara för skojj skull satt vi där i över 4 timmar, och när klockan var över 11 på kvällen blev vi smått chockade! :) Tiden gick då fort! Vi ritade, skrattaade och alex kom med kaffe till oss :)

     
1. The street where I live
2. from my window
3. Big snowy tree :)
4. Hil and Sara enjoying the snow :)
5. beautiful

Här är så vackert! Det har snöat en hel del den senaste tiden, och så länge det inte blir till slask så älskar jag det! Igår efter sista lektionen stack jag, Hilary och Sara ner down town för lite shopping, i bla kons handeln men även Forever 21 (kläder) som jag älskar och lite andra. Vi kom ner i värsta snöstormen! Men det var en upplevelse haha! När vi kom tillbaka vid 8pm stack jag o Hil till gymmet för att rättfärdiga intaget av den oljiga kinesmaten vi åt till kvällsmat på PandaExpress :P

                                          
1. On our way to the L to go downtown
2. Kimball, brown linne to downtown, the Loop
3. What can I say.. we are THE Broccoli Girls :)

Nu ska jag sova, klockan är snart 00.00 här, vilket betyder att det är snart  7 på morgonen hemma I Sverige och ni är nog snart påväg till era jobb o skolor.. En tanke som fortfarande är märklig för mig.
Ha en trevlig helg allihopa!

Och tack Jenny för att du tar dig tid att kommentera.. en som orkar iaf :)


image41
i love snow.. and i was thirsty.. :)


seg söndag.

image32
That's my baby.

Ja, detta lär bli en av de dagarna man inte kommer få ngt gjort, hur mkt man än försöker. Jag har Ingen energi kvar i kroppen alls efter denna helgen..

Jayce var i Chicago denna helgen och hälsade på mig. I fredags kväll åkte jag ner till down town och mötte upp Jayce's kompisar från Elmhurst som jag känner sedan innan; Byrd, Ben, Mike 1, Mike2, Steve and John, på en bar där vi drack Margaritas till Jayce kom in från Champaign. När vi alla var samlade promenerade vi över till The Congress Theater och såg en consert med STS9, ett rock-jam/electronica band. Awesome! We had such a great time!
Efter conserten gck vi till en annan bar och sedan tog vi en taxi med chaffören - Mohamad Ali, tillbax till Elmhurst. Jag o Jayce somnade vid 6 tiden och morgonen efter vaknade vi vid 10, gick upp och gjorde vid oss och gick ut och åt lunch med Deb. Vid det laget var jag redan rätt trött..
Jag o Jayce tog Metran in till Chicago och vidare med Brown Line till NorthPark. Helt underbar, men konstig och nästan lite overklig känsla, att ha Jayce här. Han träffade en del av mina vänner och alla var "pumped" att äntlgen träffa honom:)
Klockan 6pm var jag, Jayce och resten av svenskarna  bjudna på middag hos Greta och hennes roommates lägenhet. Hela förra terminen pratade jag o Greta så mkt om dagen då jag, jayce och hon o Karl äntligen skulle umgås ihop. Och äntligen var den dagen här! :) Nu ska vi bara planera in en dubbel date snart  med! Alla älskade Jayce, och jag är inte förvånad.

Efter middagen fräschade vi upp oss lite och tog bussen downtown igen ,hem till John. Vi hängde där ett tag innan vi gick ut till en bar i närheten där vi mötte massa roliga och "annorlunda" människor. John hade dans duell men en otroligt full och mkt "speciell" kille. Vi träffade även en kraftigt överviktig, homosexuell man som hade bott i Sverige i ett år för ca 25 år sedan och gjorte ett bra jobb med att prata svenska. Så det var superkul! Vi kunde snacka om vad vi ville och ingen annan förstod något.. haha!  Vi gick tillbaka upp till Johns lägenhet och avslutade festen. Klockan var ca 5.30am när jag o Jayce somnade, och eftersom hans tåg tillbaka till Champaign gick kl 9.15am från Uninon Station var vi tvungna att vakna vid 7am. När jag kom tillbaka till North Park kl 9 på morgonen var jag heeelt slut. Somnade direkt och vaknade vid 1pm tiden av att Jayce ringde. Sedan dess har jag o Kelly bara legat och snackat om allt möjligt. 

Nu måste jag få i mig ngt att äta. Orkar inte ens tänka på mitt konstprojekt jag måste ha klart tills imorgon. Även denna dag kommer att bli lång. Men jag klagar absolut inte, för denna helgen har varit såå bra!

   

1. Jag och Byrd på STS9 conserten
2. Dans duellen. Den fulla killen när han försökte sig på "masken" på golvet .. haha!
3. John svalkar sig med Rolling Rocks efter ett hårt danspass :)


RSS 2.0